A hosszú élet titkai

Hogyan legyünk aktívak 70 felett is?

A tökéletes hidratáló arckrém

2014. december 23. 11:11 - Jeunesse Luminesce

A tökéletes hidratáló krém összetevői

Keresd azokat a formulákat, amik tudományos kutatásokkal igazoltan hatásos összetevőket tartalmaznak. Vagyis az alábbiakat: 

·         Bőrazonos / bőrhelyreállító összetevők - vagyis olyan anyagok, amik képesek a bőrsejtek közötti kapcsolódást fenntartani (gondolj csak a téglákra, amiket a malter tart össze), így hozzájárulnak a bőr természetes védőrétegének erősítéséhez. Egy egészséges, ép szerkezetű védőréteg puha, sima és hidratált bőrt eredményez – pont az ellentétét mindannak, amit egy bőrszárazság miatt roncsolódott védőréteg. Sok-sok bőrazonos vegyület létezik, köztük olyan jól ismert (és nagyon ajánlott) összetevők, mint a hialuron sav (hyaluronic acid), a sodium hyaluronate, a koleszterol (cholesterol) és a keramidok (ceramides).

·         Antioxidánsok - vagyis olyan természetes és szintetikus összetevők, amelyik a környezet káros hatásaival szemben és a bőrroncsoló szabadgyökök ellen lesznek nagy-nagy segítségedre. Hogy miért is olyan fontos ez? Mert a száraz bőr egyik fő oka, hogy a bőr külső rétegének vízmegtartó képessége nem az igazi ( és nem az, hogy nem iszol elég folyadékot). Hacsak nem volt egész életedben száraz a bőröd, ezt főképp a nap káros sugarai okozzák vagy az olyan rosszul megválasztott termékek, amik roncsolják a bőr természetes védőrétegét. Az antioxidánsok azért szuperhasznosak, mert gátat szabnak azoknak a káros folyamatoknak, amiket a napsugarak elindítanak a bőrben, arról nem is beszélve, hogy ráadásul még a gyulladást is hatékonyan csökkentik. 

Persze fontos, hogy tudd, egyetlen antioxidáns összetevő önmagában nem képes csodákra. A legjobb hidratáló krémek éppen ezért többféle antioxidánst tartalmaznak, hogy minél hatékonyabban és minél több oldalról támogathassák bőröd egészséges működését. Plusz, az is fontos, hogy választott hidratálód megfelelő csomagolásban legyen: a tégelyes kiszerelések – hiába gyönyörűek és hiába az a klasszikus krém csomagolás – nem alkalmasak a krémek tárolására, ugyanis levegővel és fénnyel érintkezve az antioxidánsok lebomlanak, és elveszítik hatékonyságukat. 
·         Gyulladáscsökkentő összetevők - ide tartozik minden olyan összetevő, ami a gyulladás jeleit, például a duzzanatot, a bőrérzékenységet, a fájdalmat, a viszketést és a pirosságot csökkenti. Sok antioxidáns tartozik ebbe a kategóriába, és sok más vegyület is ide sorolható, amik jót tesznek a száraz és nagyon száraz bőr számára.

·         Emolliensek - vagyis olyan bőrpuhító összetevők, amik segítenek gátat szabni a vízvesztésnek, és hozzájárulnak a bőr puhaságának, védettségének és simaságának eléréséhez és fenntartásához. A vízveszteség problémájának elhárítása kulcslépés az egészséges bőrműködés helyreállításában! Többféle emolliens létezik: a fluid textúrától az egészen gazdag állagúakig megtaláljuk köztük az illatanyagmentes növényi olajokat, a petrolatumot, a zsírsavakat (például a linolsavat (linoleic acid)), a glicerint (glycerin), a triglyceridet, és többek között a zsíralkoholokat.

Amiket a minőségi hidratáló NEM tartalmaz
Most, hogy felsoroltuk, miket szükséges egy minőségi, megbízható hidratáló krémnek tartalmaznia, itt az ideje, hogy azt is számba vegyük, miket nem szabad. Mert ha hiszed, ha nem, a legtöbb hidratáló krém, még azok is, amiket kifejezetten a száraz/nagyon száraz és érzékeny bőr számára valók, sok olyan összetevőt tartalmaznak, amik ahelyett, hogy javítanának, még rontanak is a helyzeten. És ami egyenesen megdöbbentő: semlegesítik a jótékony összetevők hatását! Igen, bizony, az alkoholról (és nem a „jó” alkoholokról, mint a zsíralkoholok, hanem az olyan károsakról, mint a denaturált szesz (alcohol denaturated) és az izopropil alkohol (isopropyl alcohol)) és az illatanyagokról (beleértve az illatos olajakat, például a levendulát (levander), rózsát (rose), citromot (lemon) és mentolt (mint)) van szó elsősorban.
Ha ezek bármelyikét látod felsorolva az INCI listán, állj tovább!  Sajnos sok összetevőt az előbbiek közül, főleg az illóolajokat, mint a levendulát vagy a citrusolajokat gyakran úgy állítanak be, mint a bőrproblémák természetes, organikus „gyógyítóit”. Az igazság viszont az, hogy nincsenek jó hatással a bőrre. Sőt, irritációt és gyulladást okoznak – erre pedig Neked, aki száraz bőrrel küszködik, semmi szükséged…


 Artistry Youth Xtend arcápolók        Artistry essentials arcápolók

 Artistry essentials hidratáló arckrém        Artistry Essentials arcápolók




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalsagtitka.blog.hu/api/trackback/id/tr257795794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása