A vitamin szó latinul azt jelenti, élethez szükséges, nélkülözhetetlen. Szervezetünk nem képes előállításukra, ezért csak külső forrásból fedezhetjük az igényt. A környezeti ártalmak, a stressz, a dohányzás, az alkohol- és kávéfogyasztás, a tartósítószerek jelentősen megnövelik szervezetünk vitaminigényét. Ezért is különösen fontos, hogy immunrendszerünket folyamatosan multivitamin pótlásával erősítsük.
A C-vitamin hiánya esetében fellépő betegség a skorbut. Jellemzője a kiszáradt bőr, emésztési zavarok, fogínysorvadás (fogínyvérzés), következtében meglazult fogak.Hosszabb időn, (éveken, évtizedeken) keresztül fennálló C-vitamin-hiány esetén rendkívüli mértékben megemelkednek a szív- és érrendszeri kockázatok vagy a rák kialakulásának veszélyei. Például az érelmeszesedés és a szívroham kialakulásának egyik közvetlenül visszavezethető oka lehet ennek a vitaminnak a hiánya.
A C-vitaminnak két enantiomer párja létezik, úgymint az L-, és D-aszkorbinsav, valamint az L-, és D-izoaszkorbinsav. Az L-aszkorbinsav rendelkezik a legjelentősebb biológiai aktivitással. A D-aszkorbinsav és az L-izoaszkorbinsav csak mesterséges körülmények között fordul elő, vitaminhatásuk elhanyagolható. Az L-aszkorbinsav könnyen dehidroaszkorbinsavvá oxidálódik, mely a szervezetben is lejátszódó reverzibilis folyamat. A dehidroaszkorbinsav teljes értékű Cvitamin hatással rendelkezik, mivel a szervezetben azonnal L- aszkorbinsavvá redukálódik.
Ami fontos! Csak 100%-ban L típusú aszkorbinsavat (C vitamint) szabad fogyasztani, mert az természetes eredetű, ezért bioaktív is. Ellentétben a D típussal, ami szintetikusan előállított. Ha nincs ráírva az adott készítményre, hogy milyen, akkor csaknem biztos, hogy D.
A C vitamin, vagyis az aszkorbinsav a legfontosabb vízben oldódó antioxidáns. Minden szövetnek, sejtnek szüksége van a sejten belüli és kivüli funkciójához egyaránt. Egyik legfontosabb tulajdonsága – ami minden antioxidánsra igaz -, hogy megköti a szabadgyököket, melyek elszaporodása mindig betegségekhez vezet.
A C-vitamin egy olyan esszenciális tápanyag, amelyet a kiegyensúlyozott étrend részeként naponta pótolnunk kell. A C-vitamin az acerola cseresznyében, a fekete ribiszkében és a legtöbb citrusfélében megtalálható. A C-vitamin alapvető szerepet játszik a bőr és az immunrendszer egészséges működésének fenntartásában, hatékony antioxidáns, amely hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A NUTRILITE elnyújtott C-vitamin felszabadulást biztosító C-vitamin Plus étrend-kiegészítő egy továbbfejlesztett, kiemelkedően hatékony C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő. Mivel lassan, elnyújtva bocsátja ki a C-vitamint a szervezetben, elkerülhetőek a nagy dózisokkal vagy azonnal felszívódó tablettákkal járó veszteségek.
A NUTRILITE elnyújtott C-vitamin felszabadulást biztosító C-vitamin Plus kétféle forrásból (NUTRILITE farmjainkon termesztett acerola cseresznyéből és aszkorbinsavból) származó C-vitamint tartalmaz. Az acerola cseresznye egyike a legnagyobb koncentrációjú természetes C-vitamin forrásoknak. Minden tabletta 240 mg C-vitamint tartalmaz, amelyhez olyan rostos összetevőt kevertek, amely lehetővé teszi a C-vitamin lassú, elnyújtott felszabadulását nyolc órán keresztül. Egy tabletta több hasznos C-vitamint tartalmaz, mint 600 mg azonnal felszívódó C-vitamin, ráadásul kíméletesebb a gyomorral szemben is. Rágható formában is kapható.
Méret: 180 tabletta 15500 ft |