A hosszú élet titkai

Hogyan legyünk aktívak 70 felett is?

C-vitamin

2015. február 06. 16:45 - Jeunesse Luminesce

      A vitamin szó latinul azt jelenti, élethez szükséges, nélkülözhetetlen. Szervezetünk nem képes előállításukra, ezért csak külső forrásból fedezhetjük az igényt. A környezeti ártalmak, a stressz, a dohányzás, az alkohol- és kávéfogyasztás, a tartósítószerek jelentősen megnövelik szervezetünk vitaminigényét. Ezért is különösen fontos, hogy immunrendszerünket folyamatosan multivitamin pótlásával erősítsük.

-vitamin

      A C-vitamin hiánya esetében fellépő betegség a skorbut. Jellemzője a kiszáradt bőr, emésztési zavarok, fogínysorvadás (fogínyvérzés), következtében meglazult fogak.Hosszabb időn, (éveken, évtizedeken) keresztül fennálló C-vitamin-hiány esetén rendkívüli mértékben megemelkednek a szív- és érrendszeri kockázatok vagy a rák kialakulásának veszélyei. Például az érelmeszesedés és a szívroham kialakulásának egyik közvetlenül visszavezethető oka lehet ennek a vitaminnak a hiánya.
      A C-vitaminnak két enantiomer párja létezik, úgymint az L-, és D-aszkorbinsav, valamint az L-, és D-izoaszkorbinsav. Az L-aszkorbinsav rendelkezik a legjelentősebb biológiai aktivitással. A D-aszkorbinsav és az L-izoaszkorbinsav csak mesterséges körülmények között fordul elő, vitaminhatásuk elhanyagolható. Az L-aszkorbinsav könnyen dehidroaszkorbinsavvá oxidálódik, mely a szervezetben is lejátszódó reverzibilis folyamat. A dehidroaszkorbinsav teljes értékű Cvitamin hatással rendelkezik, mivel a szervezetben azonnal L- aszkorbinsavvá redukálódik.

Ami fontos! Csak 100%-ban L típusú aszkorbinsavat (C vitamint) szabad fogyasztani, mert az természetes eredetű, ezért bioaktív is. Ellentétben a D típussal, ami szintetikusan előállított. Ha nincs ráírva az adott készítményre, hogy milyen, akkor csaknem biztos, hogy D.

      A C vitamin, vagyis az aszkorbinsav a legfontosabb vízben oldódó antioxidáns. Minden szövetnek, sejtnek szüksége van a sejten belüli és kivüli funkciójához egyaránt. Egyik legfontosabb tulajdonsága – ami minden antioxidánsra igaz -, hogy megköti a szabadgyököket, melyek elszaporodása mindig betegségekhez vezet.
      A C-vitamin egy olyan esszenciális tápanyag, amelyet a kiegyensúlyozott étrend részeként naponta pótolnunk kell. A C-vitamin az acerola cseresznyében, a fekete ribiszkében és a legtöbb citrusfélében megtalálható. A C-vitamin alapvető szerepet játszik a bőr és az immunrendszer egészséges működésének fenntartásában, hatékony antioxidáns, amely hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
     
   A NUTRILITE elnyújtott C-vitamin felszabadulást biztosító C-vitamin Plus étrend-kiegészítő egy továbbfejlesztett, kiemelkedően hatékony C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő. Mivel lassan, elnyújtva bocsátja ki a C-vitamint a szervezetben, elkerülhetőek a nagy dózisokkal vagy azonnal felszívódó tablettákkal járó veszteségek.

   

 A NUTRILITE elnyújtott C-vitamin felszabadulást biztosító C-vitamin Plus kétféle forrásból (NUTRILITE farmjainkon termesztett acerola cseresznyéből és aszkorbinsavból) származó C-vitamint tartalmaz. Az acerola cseresznye egyike a legnagyobb koncentrációjú természetes C-vitamin forrásoknak. Minden tabletta 240 mg C-vitamint tartalmaz, amelyhez olyan rostos összetevőt kevertek, amely lehetővé teszi a C-vitamin lassú, elnyújtott felszabadulását nyolc órán keresztül. Egy tabletta több hasznos C-vitamint tartalmaz, mint 600 mg azonnal felszívódó C-vitamin, ráadásul kíméletesebb a gyomorral szemben is. Rágható formában is kapható.
Méret: 180 tabletta  15500 ft

Biotin C Plus  90 db     6400 ft


Adja le rendelését e-mailben!
hazhozmegybp@gmail.com


C-vitamin, biotin és kollagén tatralmú étrend-kiegészítő. A biotin hozzájárul a haj egészségének megőrzéséhez.
A C-vitamin támogatja a bőr normál működéséhez szükséges megfelelő kollagénképződést.

Táplálkozási információk
  • Cukorbetegek fogyaszthatják (szénhidrát- és kalóriatartalma elhanyagolható)
  • Gluténmentes  
  • Számos olyan összetevőt tartalmaz, amelyek elismerten hozzájárulnak a haj és a bőr egészségéhez.
  • Javítja a haj és a bőr egészségét.
  • Szőlőmag-kivonatot tartalmaz.
  • NUTRILITE acerola cseresznye koncentrátumot tartalmaz.
  • Antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárul a bőrsejteket károsító szabad gyökök semlegesítéséhez.
  • Nem tartalmaz mesterséges aromát, színezéket és tartósítószert.

Adja le rendelését e-mailben!
hazhozmegybp@gmail.com

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalsagtitka.blog.hu/api/trackback/id/tr447795882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása