A hosszú élet titkai

Hogyan legyünk aktívak 70 felett is?

BIZTOS TUDJA MI AZ A BIO?

2015. július 20. 13:53 - Jeunesse Luminesce

Mi is az a bio?


Ami nekünk eszünkbe jut róla első hallásra:
Bizalomgerjesztő, egészséges, biztos drága, nincs benne káros anyag, szintetikus anyagokat nem tartalmaz.
Rossz hírem van. Az összes állítás hamis.

Sehol máshol nem használják a "természetes" vagy "organikus (bio/öko)" fogalmakat olyan önkényesen, és sehol máshol nem olyan homályos a jelentésük, mint a kozmetikai iparban. A felhasználó ezt a fogalmat a "természetből származó"-val, azonosítja. Még ha az eredeti alapanyag természetes eredetű is, bizonyos feldolgozási eljárások oda vezetnek, hogy a jól csengő névvel ellátott végtermék már nem egészséges többé. A laikus ember az ilyen összefüggéseket nem ismeri fel. 


TERMÉSZETES 

-Mit jelent a Természetes szó nekünk? Így hangzik: Ami a természetben létrejön de nem kémiailag előállított. 

-Mit jelent a Természetes szó a kozmetikai iparágban? Így hangzik: Az összes alapanyag, amit egy természetes anyagból ki lehet vonni. 

Ezért lehet gyakran kémiai összetevőket látni a termékeken feltüntetve, melyeket további információval láttak el, mint: Egy példa: "Cocomide DEA" kókuszdió olajból nyert, feltételezhetően kémiai anyagokat adnak hozzá úgy ismert, mint "carcinogen", ami más szóval rákkeltő. Tehát ez az anyag, már nem biztonságos vagy természetes többé. 

Egy másik példa a burgonyával: Ha gyermeked szeret burgonyát enni, vodkát is adnál neki? Természetesen nem. A vodkát burgonyából nyerik. De attól hogy természetes anyagból állítják elő, még nem olyan biztos, hogy ez jót tesz. 

-egy pár előállító a biológia kémiai definícióját használja, ami a szén atomokra támaszkodik. Például: "Methyl Paraben-t", mint biológiai tartósítószert tüntetik fel a terméken. A Methyl Paraben-t kőolajból nyerik, ami egy szénre alapuló vegyület. Tehát ha a kémiai iparág definícióját használják, lehetséges, hogy a Methyl Parabent, mint egy biológiai tartósítószert kell értelmezni, ami nagyon távol áll a mi biológiai definíciónktól.

Organikus: Sokan egyen értékűnek veszik a bio-val. Mintha a két szó ugyan azt jelentené. Pedig elég távol állnak egymástól. 

Gondoljunk csak az organikus farmokra.
Bio farmok Magyarországon is lehetnek, de organikusak aligha. Földrajzi adottságaink ezt lehetetlenné teszi, ha semmi mást nem nézünk, mindössze kicsiny országunk területét, már akkor is megbukna ez a kifejezés, ha bárki azt állítaná, hogy az ő terméke magyar organikus farmokon termesztett növényekből származik.
Ahelyett, hogy káros rovar- és gyomirtószerekre, vagy kémiai műtrágyákra támaszkodnánk, hagyjuk, hogy a természet végezze el a munkát.

Több ezer km-es körzetben nincs lakott terület, és az igazi organikus farm fölötti légtér is repülőgép mentes.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalsagtitka.blog.hu/api/trackback/id/tr867795848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása