A hosszú élet titkai

Hogyan legyünk aktívak 70 felett is?

MIBŐL ÁLL EGY JÓ ARCÁPOLÓ CSOMAG?

2014. december 30. 14:28 - Jeunesse Luminesce

Kell egy, a mindennapi rutinunkba szertartásszerűen reggel és este beillesztett arcápolási rutin, ami egyszerű, gyors ás hatékony.



Amit reggel felviszünk az arcunkra, annak gyorsan be kell szívódnia, hiszen rohanunk öltözni és munkába, ezért nem hagyhat fénylő, zsíros hatást az arcunkon, na és persze a sminkünket is szeretnénk minél hamarabb elkészíteni a reggeli arctisztítás és krémezés után, viszont szeretnénk, ha a smink alatt sem száradna ki bőrünk az egész napi megpróbáltatás alatt.


Nappali arckrémnek télen sűrűbb állagú, gazdag textúrájú krémet használjunk, nyáron pedig a könnyed arctejet részesítsük előnyben, ami fényvédőt is tartalmaz.
Estére már kicsit más a helyzet. Ilyenkor megadhatjuk arcbőrünknek azt a különleges kényeztetést, amit reggel, amikor indul a napunk, nem tehetünk meg, mert készen kell állnia bőrünknek a napfényre, szennyeződések kivédésére, hideg szélre, vagy nyáron a forróságra.

Éjszaka viszont van ideje dolgozniuk a fent hagyott hatóanyagoknak. A tv előtt feltehetünk egy arcpakolástaz arctisztítás után, vagy akár a kádban ülve is, miközben belélegezzük a illóolaj tartalmú tusfürdőnk illatát.
Az arctisztítás után a szokásos arctej, majd arctonik után jöhet a pórustisztító maszk, majd a bőrtípusunknak megfelelő hámlasztó, regeneráló, megújulást elősegítő készítményünk, amit hetente kétszer alkalmazunk ránctalanítás és kollagéntermelés gyorsítása céljából.
Akinek pattanásos, mitesszeres a bőre, vagy fakó, sápadt, annak kötelező a hámlasztás hetente kétszer, ha szép arcbőrt szeretne, és idős korára is üde arcbőrt szeretne, illetve hogy a ráncok megjelenése minimális legyen.

Persze lehet 5 évente kés alá feküdni, amit nem mindenki engedhet meg magának, vagy fel lehet állítani egy napi bőrápolási rutint, amit már észre sem veszünk, és már túl is vagyunk rajta.
Ezt követően jöhet az éjszakai krém, amit akár vastagabban is felvihetünk arcunkra, hiszen van ideje reggelig beszívódnia, és reggelre kisimulva és feltöltődve ébredhetünk.
Aki nem szeret sok időt szánni ezekre a dolgokra, még este sem, annak persze vannak olyan éjszakai arckrémek, melyek enyhe hámlasztó hatásúak, és mindennapos használatra lettek kifejlesztve. Ezeket minden este használhatjuk az arctisztítás után.
A többi hámlasztó készítménynél viszont figyeljünk oda, hogy csak a téli, enyhe uv sugárzást mutató hónapokban használjuk. Nyáron egyáltalán nem ajánlott az intenzív hámlasztás, nehogy károsodás érje a bőrünket.




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalsagtitka.blog.hu/api/trackback/id/tr207795792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása