A hosszú élet titkai

Hogyan legyünk aktívak 70 felett is?

A ráncok kialakulásának okai

2014. augusztus 04. 20:59 - Jeunesse Luminesce


A kor előrehaladtával jelentősen csökken bőrünk hyaluronsav tartalma. A hialuronsav molekulák képezik a bőrsejtek között lévő kötőszövet fő összetevőjét. A hialuronsav molekulák nagy mennyiségű folyadék megkötésére képesek, saját méretük akár 30 szorosára is képesek megduzzadni.  

A hyaluronsavat maga a bőr termeli, ez az anyag felelős az erős, tömött kötőszövetért. A hialuronsav csökkenése a kötőszövet volumenének csökkenését jelenti. Ennek eredményeként kialakulnak a ráncok.

Másik fontos anyagunk a kollagén, mely a bőr tömítőanyagának közel 60%-át alkotja. Az évek múlásával a kollagén szintézis csökken a szöveti rostokban és ezzel egyidejűleg a kollagént csökkentő enzimek hatása pedig fokozódik. Ez a bőr kollagéntartalmának évi 1% csökkenését idézi elő. A kötőszövet meglazul,az arckontúr veszít formájából és feszességéből, ezt az állapotot nevezzük megereszkedésnek.

A ráncok kialakulásának egyik legfőbb oka, hogy a sejtaktivitás és a sejtregeneráció csökken. Az anyagcsere lelassul, a bőr egyre többet veszít nedvességéből, rugalmasságából és ellenálló képessége is gyengül. Az érzékeny bőrűek fokozottan ki vannak téve a gyors ráncosodás veszélyének, a ráncok hamarabb, és jobban látszódnak. Ezért fontos a megfelelő arckrém megfelelő időben történő alkalmazása.
Immár tudományosan bizonyított tény, hogy a hagyományos krémek hatóanyagai csupán a felsőbb rétegekbe képesek eljutni, és ezáltal csak felületesen, nagyon kis mértékben képesek csökkenteni a ráncokat.

Az Artistry termékek a modern orvostudomány által legsikeresebben alkalmazott gyengéd hatóanyag bevitelt lehetővé tévő eljárásmódok közé nőtte ki magát, mely lehetővé teszi az otthoni szépségápolás olyan professzionális alkalmazását, mintha napi szinten járna kozmetikushoz.


Valahányszor végig csinálja a napi bőrápolási rutinját, amit elsajátít a kozmetikumok használatával, és használ egy bőrápoló rendszert, mindig olyan érzés lessz, mintha most jött volna egy hosszas és drága kozmetikai kezelésről.




by amway
ez nem az amway hivatalos oldala
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalsagtitka.blog.hu/api/trackback/id/tr687795810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása