A hosszú élet titkai

Hogyan legyünk aktívak 70 felett is?

A SZÉP BŐRÉRT

2015. július 22. 20:42 - Jeunesse Luminesce

A ráncok kialakulásának okai


A legjobb tippek a szép bőrért

 


Szerző: Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus

Az egyik leggyakoribb bőrbetegségek közé sorolható az aknés megbetegedés. Bár a tévhitek a tinik betegségének tulajdonítja, nem feltétlen csak ez a korosztály a veszélyeztetett. A bőr ezen betegsége kezelhető, és meg is előzhető!

Az akne legtöbb típusa elkerülhető, illetve a tünetek kordában tarthatók az alábbi életviteli technikák elsajátítása révén:


1. A problémás részeket enyhe arctisztító tejjel mossa le. A bőrradírok, pórusösszehúzó készítmények és az arcmaszkok nem ajánlottak, mert a bőr irritálásával ronthatják az akne tüneteit. A túlzozz arcmosás, dörzsölés szintén bőrirritációt okozhat.


Ha hajlamos a hajvonal mentén az akne kialakulására, mosson gyakran hajat.
 
2. Próbálja ki az akne ellenes készítményeket, ezáltal csökkentve a bőr zsírosodását és elősegítve a hámlást.
Keresse a benzoil peroxid vagy a szalicilsav hatóanyagú készítményeket.
 
3. Kerülje az irritáló anyagokat! Valószínűleg érdemes kerülnie az olajos, vagy zsíros kozmetikumokat, naptejeket. Használja a vizes alapú vagy zsíros bőrre való kozmetikumokat. Egyes embereknél a napfény súlyosbítja az aknet.
További bizonyos az akne kezelésére szolgáló készítmények érzékenyebbé tehetik bőrét a napfény iránt. Kérdezze meg orvosát, hogy az ön akne ellenes készítménye okoz e ilyen fotoszenzititációt, és ha igen, kerülje a napfényt, illetve használjon napvédő krémet, ami ne tömíti el a pórusokat. 
 
4. Figyeljen rá, hogy mi ér az arcához!
Gondoskodjon arról, hogy a haja ne lógjon az arcába. Ne támassza arcát kezeire, illetve ne érintse a telefont az arcához. A szoros ruházat, kalap, sapka,  főleg ha még izzad is alatta, szintén problémás.
Az izzadság, a szennyeződés és az olaj is hozzájárulhat az akne kialakulásához.
 
5. Ne nyomkodja a pattanásokat!
A pattanások nyomkodása fertőzéshez, hegesedéshez vezethet. A legtöbb esetben az akne az ilyen beavatkozások nélkül is letisztul. Ha viszont nem, akkor forduljon bőrgyógyászához.

 

A LUMINESCE szérum használatával többé nem lesz sem aknés, pattanásos, heges arcbőr, sem rosace vagy egyéb más bőrhiba. 


A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalsagtitka.blog.hu/api/trackback/id/tr257795844